Kartingin SM-sarjassa ajettiin kolmas kilpailuviikonloppu 4.-6.8.2017 Kouvolassa. Luka nappasi voitot molemmista eristä ja nousi sunnuntain finaalivoiton myötä SM-sarjan kärkeen.

 

Vaihtelevat olosuhteet toivat lisämaustetta jo valmiiksi mielenkiintoiseen kilpailuun. Torstain harjoitukset ajettiin aurinkoisessa kelissä, perjantaina puolestaan satoi koko päivän. Lukan harjoitusvauhti vaikutti molempina päivinä muuttuneista olosuhteista huolimatta lupaavalta.

Lauantaina mekaanikot pääsivät töihin toden teolla, kun sää vaihteli nopeilla sykleillä läpi kilpailupäivän. Sateella ajetussa aika-ajossa Nurmi sijoittui toiseksi. Hyvin sujuneet erät toivat kuitenkin paalupaikan finaaliin. Finaalissa Luka sai hyvän lähdön ja karkasi muilta välittömästi. Voitto oli kauden ensimmäinen.

Kauden toista voittoa ei tarvinnut odottaa kauaa. Vaihteleva keli jatkui sunnuntaina, kun aika-ajo ajettiin kuivalla kelillä ja erät vuorostaan sateella. Aika-ajossa Luka sijoittui kolmanneksi ja eristä nuorukainen saavutti jälleen paalupaikan finaaliin. Finaali oli lauantain toisinto. Luka otti kärkipaikan heti lähdössä ja voitti lopulta näytöstyyliin lähes viiden sekunnin erolla muihin.

Tuplavoitto nosti nuorukaisen myös sarjakärkeen. Tilanne sarjassa on tiukka ja kokonaiskilpailun voitosta taistelee monta kuljettajaa, replica horloges joten päätösviikonloppuna 25.-27.8. Lahdessa nähdään varmasti kovaa taistelua Suomen mestaruudesta.

Leave a Reply