Alahärmän Powerparkissa mahtavalla Mika Salo Circuitilla ajettu CIK-FIA Academyn päätösosakilpailu päättyi Lukan osalta kovaan pettymykseen.

Perjantain harjoituksissa koko ajan kärkivauhdissa ollut Nurmi lähti kovin odotuksin viikonlopun kilpailuun. Lauantaille keli muuttui kuivaksi, eikä aamun aika-ajoon löydetty oikeaa rengaspainetta. Aika-ajon sijoitukseksi jäi 11.

Kun säädöt saatiin kohdilleen, alkoi vauhtiakin löytymään totuttuun tapaan. Ensimmäisestä erästä Luka nappasi ylivoimaisen voiton ja toisessakin  hieno nousu viidenneksi. Luka ajoi molemmissä erissä myös nopeimmat kierrosajat. Ja tämä kaikki mahtavan kotiyleisön hurratessa. Todella ainutlaatuinen kokemus nuorelle kuljettajalle.

Ikäviä käänteitä finaalissa

Sunnuntain erässä lähtö epäonnistui ja takapakkia tuli muutaman sijan verran. Lopulta Luka onnistui kuitenkin nousemaan kuudenneksi, mikä oikeutti starttaamaan finaaliin ruudusta 7. Finaali alkoi hyvin ja Luka ajoi kärkiletkassa kuudentena. Ohitusyritys kuitenkin päätyi nurmikolle, replica horloges jossa kului ratkaisevan kauan ja haaveet finaalimenestyksestä menivät siihen. Finaali päättyi sijaan 19.

 

Viikonloppu kuitenkin osoitti kehityksen jatkuneen positiivisena ja vauhdin riittävän voittotaisteluun myös näissä kisoissa

“Academy sarja oli mahtava kokemus ja antaa varmasti hyvän pohjan tulevaisuuden kansainvälisiin kisoihin. Suuri kiitos AKK:lle valinnasta päästä edustamaan Suomea sarjaan”
– Luka Nurmi

“Viikonloppu tarjosi myös hyvän neuvottelu mahdollisuuden ensi vuoden EM-sarjan tiimivalintoihin. Jotain uutisia aiheen tiimoilta voidaan kuulla vielä lähiaikoina”
– Lukan isä, Tino Nurmi.

Kausi jatkuu nyt kahdella SM-sarjan osakilpailuilla, jonka jälkeen vielä muutama kilpailu ulkomailla.

 

Leave a Reply