Kartingin CIK-FIA Academy Trophyn toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Le Mansissa. Legendaarinen autourheilun mekka tarjosi mahtavat puitteet kisalle. Jatkuvasti vaihteleva keli pisti mekaanikot ja kuskit koville, kun olosuhteet muuttuivat välillä kesken ajonkin. 

 

Haastava alku viikonlopulle

Perjantain harjoitukset lupailivat hyvää viikonlopulle. Lukan vauhti oli joka harjoituksessa parhaimmistoa. Aika-ajossa keli kuitenkin muuttui lähtöruudussa. Sade loppui juuri, replica horloges kun aika-ajo alkoi ja rata kuivui nopeasti. Rengasvalinta oltiin tehty kosteaa rataa ajatellen ja liian korkea rengaspaine vei terän vauhdista. Lopullinen sijoitus aika-ajossa oli 19..

Lauantaihin lähdettiin kuitenkin toiveikkain mielin tietoisena siitä, että vauhti on olemassa. Vaikeuksilta ei siitä huolimatta vältytty lauantainakaan. Ensimmäinen erä päättyi harmillisesti avauskaarteeseen, toisessa erässä tekniikka petti lähdössä ja Luka joutui starttaamaan varikolta muiden perään lyhyeen kahdeksan kierroksen kisaan.

Hieno nousu finaalissa

Sunnuntain erässä oli onnistuttava, jotta edes finaalin pääsy varmistuisi. Hieno nousu neljänneksi varmisti finaalipaikan, mutta lähtöruutu 27 ei lupaillut paljoa. Toivottua sadettakaan ei tullut. Finaalissa nähtiin kuitenkin jälleen, että ikinä ei kannata luovuttaa. 19 kierroksen kilpailu antaa mahdollisuuden tehdä nousua ja kierros kierrokselta Luka nousikin ylös päin kovan vauhdin ja hienojen ohitusten myötä.

– Kaiken tapahtuneen jälkeen kuudes sija tuntui lähes voitolta. Nousu antaa uskoa seuraaviin kisoihin, totesi Luka kilpailun jälkeen.

Sarjan päätöskisa ajetaan Alahärmän Power Parkissa heinäkuun 21.-23.7.  Sitä ennen Luka kilpailee vielä SM-kilpailussa Oulussa. Tervetuloa paikan päälle seuraamaan kotimaan kilpailuja!

Leave a Reply