Karting EM-sarjan säännöt mahdollistavat sarjan ulkopuolisten kuljettajien osallistumisen yhteen osakilpailuun. Luka Nurmi taustajoukkoineen on päättänyt tämän tapahtuvan heti sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Italian Sarnossa 22.-23.4.2017.

“Näemme että tämä ratkaisu tukee parhaiten kauden päätavoitetta, menestystä CIK-FIA Academy sarjassa. Sarnon rata on tuttu viime syksyn Rotaxin maailmanfinaalista, joten erillistä harjoittelureissua ei sinne ole välttämätöntä tehdä.” – Tino Nurmi

Nurmi osallistuu kilpailuun yhdessä Koski Motorsportin kanssa. Tiimi on sama, jonka kanssa hän ajaa myös SM-sarjan. Yhteistyö Jan Kosken johtaman tiimin kanssa sujui hienosti jo WSK-sarjan osakilpailussa Castellettossa.

“On hienoa olla mukana kehittämässä lupaavaa kuljettajaa kohti Euroopan kärkeä. Yhteistyö motivoituneen kuljettajan kanssa on aina hedelmällistä molemmille osapuolille.”
 – Jan Koski, tiimipäällikkö

Kilpailu on Nurmelle jo kuudes kuluvalla kaudella. Alkukauden kilpailujen tavoitteena on ollut tottua kansainväliseen vauhtiin ja kilpailemisen tasoon ennen varsinaisten sarjojen alkua. CIK Academy -sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan toukokuun 11.-15. päivä Belgian Genkissä. SM sarja puolestaan starttaa 25.-28.5 Vantaalla.

Tsekkaa myös tarkempi kilpailukalenteri!

 

 

Luka Nurmi is participating in a partial race of Karting CIK-FIA European Junior Champs in Sarno 20. – 23.4.2017

 

The CIK-FIA European Junior Champs’ regulations allow drivers outside the division to participate in one of the partial races. 12-years-old Luka Nurmi and his team have decided this will happen in the very first partial race in Sarno, Italy.

”We think this decision backs up the main goals of this season – success in the CIK-FIA Academy and Finnish Championships – in the best possible way. The Sarno racetrack is familiar from last fall’s Rotax Max Challenge World Finals so a separate training session is not necessary.” – Tino Nurmi

Luka will participate in the CIK-FIA European Junior Champs together with Koski Motorsport. The team is the same one he’s going to work with also for the Finnish Championships. Collaboration with the team led by Jan Koski went well already in Castelletto WSK Series this February.

Nurmi was chosen to represent Finland in the CIK-FIA Academy this season. The division is for the most promising divers of the age group that pursue future success in motorsports. Each country got to choose one candidate for the division.

The partial races of CIK-FIA Academy are held with the European Champs partial races in Genk (Belgium), Le Mans (France) replica horloges and the finals in Alahärmä (Finland).

Check the full racing schedule here.

Leave a Reply