Rotax Eurochallengen ensimmäinen osakilpailu ajettiin 1.-2.4. Belgian Genkissä. Sijoitus oli haasteellisen ajon päätteeksi 15.

Aika-ajon kymmenes sija pienen ajovirheen vuoksi oli pettymys harjoitusten vauhtiin nähden. Lauantaina ajetut erät menivät nekin vaihtelevasti. Lukalla oli suuria vaikeuksia lähtötilanteissa ja jokaisella lähdöllä tuli hieman takapakkia sijoituksissa. Ensimmäisessä erässä oli lisäksi pientä dramatiikkaa, kun videotuomari antoi varoituksen ja automaattisen 5 sekunnin aikasakon. Jälkeenpäin selvisi, replica horloges että tuomio oli annettu väärälle autolle. Kilpailun sääntöjen mukaisesti asiaa ei kuitenkaan enää voitu korjata.

Erien perusteella saimme pre-finaaliin lähtöruuduksi paikan 11. Lähtö ei tässäkään sujunut odotusten mukaan ja  muutaman sija pudottiin alaspäin. Kisan myötä kuitenkin vahva nousu sijalle 8. Kaikki näytti finaalin suhteen mahdolliselta.

Finaalissakaan oikeaa rakoa ahtaaseen ykköskurviin ei vaan löytynyt, mitä seurasi jälleen muutanan sijan pudotus. Luka taisteli läpi finaalin sijoituksesta kymmenen joukkoon, mutta yritys riitti tällä kertaa 15:nneksi. Kilpailuviikonloppu kuitenkin osoitti, että vauhti on vakiintunut aivan kärkitasolle jo nyt. Haemme tämän kauden vielä lisää kokemusta kovista kilpailuista ja tavoitteena siintää edelleen Euroopan Mestaruus 2018.

Kisan jälkeenkään ei vältytty dramatiikalta, kun tuulen puuska nosti suuren tiimiteltan ilmaan ja Luka jäi alle sen romahtaessa. Vaarallisesta tilanteesta kuitenkin selvittiin haavoilla ja mustelmilla.

Kausi jatkuu pääsiäisenä Itävallan Bruckissä, josta matka jatkuu suoraan Sarnon EM-osakilpailuun. Näiden jälkeen on kauden aluskilpailut ajettu ja alkaa keskittyminen kauden pääsarjoihin, CIK Academyyn ja SM-sarjaan.

 

Leave a Reply